post

Главният изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) обяви старта на нова програма на банката – Финтех Акселератор, наречен “Elevator Lab”.

„В рамките на “Elevator Lab” ние търсим финтех стартъпи от Австрия и  специално от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), които вече са активни на пазара с техните първи продукти и услуги и имат подходящо финансиране. Целта ни е дългосрочно сътрудничество, с което да разширим собственото си портфолио от продукти и услуги. С дългогодишния си опит ние подкрепяме стартъпите, за да развиваме по-нататък техните идеи и иновации. В партньорството си в рамките на пилотния проект, ние като група можем да предложим на тези компании нашето ноу-хау, както и мрежата ни в ЦИЕ, която включва 16.6 млн. клиенти”, обясни целите на новия Финтех Акселератор г-н Щробл.

„Търсим финтех стартъпи, които да предлагат решения в областите МСП Банкиране, Анализ на данни, RegTech, Плащания и Транзакции, Офис на бъдещето, както и технологии свързани с Търговията с Инвестиции. Селектираните стартъпи ще бъдат поканени във Виена за четири месеца за допълнителна разработка на техните идеи и концепции в сътрудничество с експерти от РБИ.

Бюджетът ще надхвърля общо 200 000 евро” добави Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *