post

Редица инвеститори, начело с True Ventures, предоставиха на компанията littleBits финансова поддръжка в размер на $3,65 млн.

littleBits разработва електронен конструктор. Компанията предлага унифицирани модули с магнитно закрепване, съединяването на които позволява да се създават различни устройства. Така потребителите по-лесно могат да се запознаят с работата и създаването на електронни устройства.

Сега асортиментът на littleBits наброява около 50 модула, в това число превключватели, светодиодни индикатори, усилватели, различни датчици, захранващи елементи и т.н. За удобство, различните модули имат различно оцветяване.

littleBits предлага модулите както поотделно, така и в комплекти. Например, набор за начинаещи от 10 детайли струва $90.

Набраните средства ще бъдат насочени към разширяване на асортимента на електронните елементи и създаване на нови комплекти за сглобяване. Освен това, littleBits е сключила споразумение с PCH International, която от август ще се заеме с масовото производство на електронния конструктор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *