post

Може и вече да не си спомняте таблетите с марка Nokia от преди години. Базираният на Windows Lumia 2520 през 2013 и Nokia N1 с Android в началото на 2015 година, очевидно не успяха да привлекат вниманието на масовата публика и никога не получиха продължение, което допринесе HMD Global да се съсредоточи изцяло върху мобилните телефони и възкресението на марката.

Въпреки, че не е ясно какво може да е довело до преосмислянето на тази тактика на ексклузивния лицензополучател на Nokia, със сигурност изглежда, че първият по рода си таблет е на път. Той ще работи с Android и според британски търговец на дребно, ще има 10.36 инчов размер и цена от 185 лири.

Всъщност това е необичаен размер на екрана, което не означава, че непременно е грешен. Междувременно началната цена може да се достигне до малко над 200 долара, което ни дава представа с какво устройство си имаме работа.

Това със сигурност няма да е конкурент на iPad Pro, въпреки че, ако HMD постигне точното съотношение качество/цена, Nokia T20 може да се нареди сред най-добрите таблети тази година. Малко вероятно е таблетът да пристигне с подсилен дизайн, но със сигурност ще разполага с приличните 4 GB RAM и 64 GB за съхранение.

Може би най-интересният детайл, който се предполага, че е разкрит за Nokia T20 е съществуването на 4G LTE съвместим вариант, който ще струва малко над 200 лири. Няма да спекулираме повече с този слух, докато надеждни източници не потвърдят информацията, но устройството наистина би било успешно, ако всичко това се окаже истина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *