post

Motorola е компанията, която продължава да пуска нови смартфони с Android и те вече са повече от пръстите на ръцете и краката, само за последните 12 месеца. За този период обаче, компанията, собственост на Lenovo, не успя да пусне нито един флагман, след Motorola Edge+, който излезе през април 2020 година.

Очевидно това означава, че все още не сме виждали телефон с марката Motorola, който се задвижва от висококачествения процесор Snapdragon 888 на Qualcomm. Скорошен слух обаче сочи, че това скоро ще се промени.

Според информацията компанията подготвя мистериозно устройство XT2201 с поддръжка на 68.2 W бързо зареждане. Дори и да закръглим това до 65W, скоростта на зареждане ще е много по-голяма от тази на iPhone 13 Pro Max и Galaxy Z Fold 3. Apple все още не е преминала бариерата от 30W, а рекордът на Samsung е едва 45W и принадлежи на миналогодишния Galaxy S20 Ultra.

Независимо дали този модел XT2201 в крайна сметка ще се нарича Motorola Edge X или Moto G200, неговите скорости на зареждане от 65+ W трябва да си съперничат с тези на OnePlus 9, 9 Pro и OPPO Find X2 Pro, които от своя страна надминават тези на серията Pixel 6 на Google.

Все още не е ясно дали устройството ще работи със Snapdragon 888 или не, но слуховете сочат, че неговият процесор може да бъде и все още неиздаденият Snapdragon 898. Това от една страна е добра новина, но от друга – не, тъй като е малко вероятно да го видим до края на тази година. Разбира се е възможно компанията да работи по два флагмана с двата различни процесора, но като имаме предвид скоростта на зареждане, почти сигурно е, че номерът на модела XT2201 сочи ориентираният към гейминг Edge X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *