post

Производствени проблеми могат да забавят старта и да повлияят на наличностите на AR/VR очилата на Apple, твърди The Wall Street Journal. Въпреки че устройството се разработва в продължение на седем години, според информацията на източници по веригата за доставки, Apple все още изпитва трудности и очилата може да не се появят на пазара до есента.

Компанията както обикновено пази в тайна разработката на новите си продукти, но слуховете твърдят, че главният изпълнителен директор Тим Кук настоява очилата да бъдат представени, дори и ако това означава компромис със съвършенството. Подобна политика е неприсъща за Apple и въпреки че компанията се стреми да ускори пускането им на пазара, по-ранни слухове сочат, че все още изпитва проблеми с интеграцията на софтуера и производствени предизвикателства.

Докладът потвърждава и предишни твърдения, че очилата Reality Pro ще са придружени от отделен пакет батерии, които ще са с компактен размер. Това също е отклонение от обичайния подход на Apple за безпроблемно интегриране на компоненти в устройствата.

Поради закъсненията се очаква масовото производство на Reality Pro да започне през септември с очаквани доставки от 200 000 – 300 000 бройки тази година, както прогнозира анализаторът Минг-Чи Куо. Въпреки че тези цифри са значително по-ниски от първоначалните прогнози, очилата ще се продават за солидната сума от 3000 долара. Можем само да се надяваме да научим повече за тях по време на WWDC 2023, която стартира на 5 юни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *