post

Линията лаптопи на Apple вероятно ще отбележи по-голям ръст в продажбите от този при iPhone и iPad, твърди нов доклад на KGI. Според анализаторите, продажбите на MacBook ще се увеличат с 13-16% през тази година, докато тези на таблети – с около 7-10% и максимум 6% за смартфоните на компанията. Очевидно е , че при такъв ръст iPhone ще изостане, след като отбеляза най-добрите си резултати през последните няколко тримесечия.

Не е изненадващо и това, че повечето доставки са разпределени за втората половина на годината, тъй като Apple планира нови модели и ревизии на MacBook от юни нататък, а по веригата за доставки ще се наблюдава почти 80% увеличение, в сравнение с предишната година след пускането на новите продукти, твърди същият доклад.

Известният анализатор Минг-Чи Куо е оптимистично настроен за перспективите пред MacBook и очаква той да покаже най-висок ръст през тази година, като твърди, че моделите с TouchBar ще са сред основните лидери в продажбите, а това е наистина добра новина от финансова гледна точка за компанията. Куо потвърди отново и прогнозата си за пускането на по-достъпен MacBook Air през тази година, а DigiTimes пише, че нов 13 инчов MacBook Retin вече е на път. Слуховете сочат още, че ще видим малки ревизии и на останалите лаптопи, въпреки че все още няма точни спецификации. Компанията насрочи ново събитие за 27 март, което е фокусирано върху обучението и може би ще даде повече подробности за MacBook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *