post

Microsoft се опитва да накара повече потребители да преминат към по-нови версии на Windows. Компанията предупреди, че настолното приложение OneDrive ще спре да се синхронизира с персонални компйтри с Windows 7, 8 и 8.1 на 1 март 2022 година.

Освен това софтуерът няма да получава от 1 януари нататък. Все още можете да използвате мрежата за ръчно прехвърляне на файлове, но ще имате проблем, ако рутинно осъществявате достъп до облачните файлове от по-стар компютър.

Бизнес клиентите също няма да имат много по-дълъг гратисен перод. Microsoft обвързва корпоративната поддръжка на OneDrive с цикъла на Windows за съответните машини. Потребителите на Windows 7 и 8.1 ще имат врезиме до 10 януари 2023 година, когато е краят на разширената поддръжка за двете платформи, а тези с Windows 8 вече нямат късмет.

Компанията посочва, че тази стъпка ще помогне да се фокусират ресурсите върху по-новите платформи и технологии на Windows. С други думи Microsoft иска да надстроите до Windows 10 или 11. Това далеч не е неочаквано, тъй като компанията отдавна има проблеми с убеждаването на някои клиенти да преминат към по-нови версии на операционната система.

Разногласията по този въпрос достигнаха дори до момент, в който компаниите и правителствата предпочетоха да плащат за специални договори за поддръжка, вместо да актуализират. Това обаче вреди на крайния резултат, искан от Microsoft и крие рискове за сигурността. Новата пилитика на OneDrive може да накара чяст от потребителите да инсталират по-нови версии на Windows, дори и да са доволни от тези, с които в момента работят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *