post

Новият макро режим на iPhone 13 Pro позволява перспективи, които са нови за iPhone, но ограничени до тези, които си купят последните устройства на Apple. Halide иска да промени това и обяви актуализация на приложението си, която носи макро за всички iPhone.

Компанията посочва, че когато е видяла Apple да представя своя макро режим за iPhone за пръв път, се е развълнувала дотолкова, че екипът й е поискал да го даде на всички потребители на iPhone от 8 нагоре. При това за макро снимки няма да са нужни допълнителни аксесоари.

Halide посочва, че Macro Mode се поддържа от нова технология, която е нарекла Neural Macro. Компанията твърди, че прави няколко “умни” неща, за да подпомогне заснемането на макро снимки.

Първо проверява коя от камерите, до които има достъп, може да фокусира най-близо и превключва на нея. След това дава на сензора това, което Halide описва като “свръхпрецизен” контрол на фокуса до подмилиметъра, за да позволи дори малки обекти да бъдат снимани перфектно ясно. В последната стъпка се включва Neural Macro и процесът на подобряване на детайлите, базиран на изкуствен интелект, извлича още повече данни от обработваното изображения.

Neural Macro разчита на Neural Engine на Apple, поради което тази функция е достъпна само за моделите от iPhone 8 насам. Компанията посочва, че въпреки впечатляващите кадри, използването на Halide на iPhone 13 Pro ще подобри още повече мощните макро функции с “изумително близки снимки, подобни на микроскоп, които са още по-силно увеличени”.

Едно голямо предимство на Halide е, че макар Apple да заяви, че ръчното превключване на макро режим ще пристигне по-късно тази година, приложението вече предлага тази функция. Компанията посочва, че използва само лещите, които са изрично избрани, а режимът Macro винаги използва макросъвместим обектив.

Новият макро режим е достъпен за всички съществуващи потребители на Halide и се намира в контролите за фокусиране. Актуализацията на макро режима вече е налична в App Store и се предлага както с абонаментна цена, така и като еднократна покупка с опция за 7-дневен безплатен тест период.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *