post

Нарастващите злополуки следствие правенето на селфита доведе до загрижеността на редица градове да го забранят. Но  една компания се надява да спечели желанието на хората да заснемат запомнящи се моменти, представяйки „най-дългата селфи пръчка в света“, под формата на приложение, което прави снимки от космоса.

Spelfie.com позволява на потребителите да правят селфи в точното време, когато сателитна камера заснеме местоположението им от космоса. Потребителите на приложението кликват върху събитието, на което присъстват, след това, след като са на мястото, приложението предоставя координати, така че потребителят да знае точно къде да се позиционира и в кой момент. След това те си правят снимка, а по-късно същия ден приложението изпраща обратно сателитното изображение, съпоставено със селфито. Говорителят на Spelfie Антъни Бър заяви, че в бъдеще изображенията ще бъдат достъпни за минути, а не за часове.

Инструментът, използващ спътници на Airbus, беше демонстриран като част от документален филм на BBC за екологична кампания в Бали, излъчен на 18 ноември. На него се виждаше група от хора, изричащи думите Act Now на плаж, с изображението, заснето на камерата от космоса. Участниците се облякоха в бели роби и се подредиха на плаж, пълен с боклук, под формата на букви.

Във втората си фаза на развитие, приложението ще се разпростира отвъд конкретни събития и ще позволи на потребителите да зададат конкретно местоположение навсякъде по света и да бъдат известени, ако сателитът премине над главата. „Може да сте например в Гранд Каньон и приложението ще ви каже, дали сателитът е настроен да премине.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *