post

Apple пусна iOS 15 за широката публика по-рано тази седмица. Въпреки, че не се доставя с всички обявени функции, новият софтуер внася доста промени в операционната система на iPhone, като Live Text, преработена система за уведомления, офлайн Siri и много други. Изглежда обаче приемането на iOS 15 е по-бавно, в сравнение с iOS 14 миналата година.

Според доклад на Mixpanel, около 8.5% от потребителите на iOS са инсталирали новата версия към 12 часа в сряда. За сравнение, iOS 14 е била инсталирана от 14.5% от потребителите за същия период от време след пускането си миналата година.

Разбира се това не са официални данни. Mixpanel измерва приемането на iOS въз основа на посещения на уебсайтове и приложения, които използват нейната SDK за мобилни анализи. Въпреки това компанията е измервала процента на приемане на iOS правилно преди това.

Един от факторите за ниските нива на приемане на iOS 15 може би е това, че не всички обявени преди това функции са налични към момента. Липсват такива като SharePlay например, а освен това iOS 15 изглежда все още има доста бъгове. Сривовете на приложения са доста често срещани и операционната система не върви толкова гладко, колкото бихме искали да е стабилната вече версия. Очаква се Apple скоро да пусне нов ъпдейт, с който освен добавяне на някои от липсващите функции, ще отстрани и част от бъговете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *