post

Серията iPhone 14 се очаква следващия месец, но може да се забави поради напрежението между Китай и Тайван, гласят последните слухове. Всичко започна с посещението на Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите на САЩ в Тайван, което не се хареса на Китай.

Ако се чудите как политическото напрежение може да се отрази на iPhone 14, то вероятно не знаете, че Apple възлага производството своите чипсети на тайванския гигант TSMC. В същото време Китай е основното местоположение на доставчиците на компоненти за iPhone на компанията.

Твърди се, че Apple е призовала своите тайвански доставчици да се придържат към новите правила на Китай, забраняващи етикетирането на продукти като “произведени в Тайван, Китай” или “китайски Тайпе”. Доставките от Тайван до фабриката на Pegatron в Суджоу, Китай, която произвежда различни продукти за американски компании, вече са спрени от Китай. Пратките се задържат на митниците, докато се проверява документацията за споменаване на Тайван или неговото официално обозначение “Република на Китай”.

По време на обиколката си в Тайван Пелоси беше снимана със заместник-председателя на Pegatron Джесън Чен и други бизнес лидери от индустрията за чипове. Търговската война може да е резултат от съществуващото напрежение и да попречи на производството на предстоящата серия iPhone 14 преди пускането й на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *