post

The Wall Street Journal (WSJ) съобщи че според получена информация от достоверен източник, компанията Amazon ще представи първият смартфон под своя марка преди края на месец юни тази година.

Устройството, чиито доставки вероятно ще стартират през септември, вече е било демонстрирано пред разработчици в Сан Франциско и Сиатъл и най-впечатляващото в него е наличието на триизмерни изображение, за гледането на които не са необходими специални очила.

Смартфонът ще е оборудван с четири фронтални камери, които ще следят за положението на лицето, в резултат на което на екрана ще бъде показвано изображение, подобно на холограма – така поне твърдят запознатите с модела изотници.

За по-големия брой камери всъщност чухме още преди няколко месеца, но тогава никой не беше напълно наясно за какво могат да служат те. Припомняме, че Amazon вече имат подобен патент, с което успяха и малко да се издадат.

Специалисти смятат, че Amazon вече е готова да влезне в сериозна битка с топ производителите на смартфони като Samsung и Apple, но според други тук ще става въпрос по-скоро за още един канал през който ще може да се продава съдържанието на онлайн магазина, отколкото за сериозна заявка за челно място на смартфон пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *