post

Тази пролет производителят на първокласна фототехника Panasonic ни предоставя много добра възможност да се сдобием с един от най-актуалните фотоапарати на пазара, при това – с голяма отстъпка.

Става въпрос за новия LUMIX S5II – най-новото попълнение от серията LUMIX S. Това е един впечатляващ модел, който комбинира компактен дизайн с много добра производителност както при фотозаснемане, така и при видеозаснемане. В рамките на кампанията всеки, който върне стария си цифров фотоапарат със сменяема оптика без значение от модела и марката, може да получи новия LUMIX S5II с бонус от цели 600 лева.

Промоцията е валидна до 31 март 2023 г. при търговските представители на LUMIX. Освен, че позволява на любителите на фотографията да спестят сериозна сума пари, тя има и екологичен аспект, защото ги мотивира да върнат старите си модели. А ето и повече подробности за LUMIX S5II, с който имахме възможност да се запознаем отблизо.

Нов 24 мегапикселов сензор от следващо поколение

Фотоапаратът е оборудван с новоразработен 24-мегапикселов 35 мм. пълноформатен CMOS сензор. Той поддържа хибридна система за автофокус с фазово разпознаване (Hybrid Phase Detection Auto-Focus), за първи път при моделите LUMIX. Системата комбинира автофокус с фазово и автофокус с контрастно разпознаване и може да разпознае целеви обекти при трудни условия, като слабо осветление и контражур, и след заключването им да продължи да ги следи дори при поява на други движещи се обекти в кадъра. Апаратът поддържа също непрекъснат автофокус по време на варио, който при конвенционалните варио обективи обаче е наличен след актуализация на фърмуера.

Още по-добра стабилизация на образа

Системата за стабилизация на образа на LUMIX S5II е подобрена и позволява качествено снимане от ръка при широк спектър от различни условия и ситуации. Наличен е Active I.S. (Активен стабилизатор на образа) с оптимизация чрез хоризонтална, вертикална и ротационна корекция. Тази технология може да компенсира до 200% повече поклащания в сравнение с конвенционалната стабилизация и е особено ефективна при традиционно предизвикателни условия за снимане от ръка, като използване на телеобектив или снимане по време на ходене.

Разширена екосистема от продукти

От компанията съобщиха, че LUMIX S5II е съвместим с всички съществуващи 14 LUMIX S обектива, както и с други пълноформатни системни L-Mount обективи, произведени от L-Mount партньорите на Panasonic.

Иновативен процесор

LUMIX S5II е оборудван със следващо поколение процесор, който гарантира вътрешен запис на 4:2:0 10-bit 6K (3:2) и 5.9K (16:9) видео с 30 кадъра в секунда, както и 4:2:2 C4K и 4K видео с до 60 кадъра в секунда. Моделът поддържа и HFR (High Frame Rate) запис с висока кадрова честота до 120 кадъра в секунда, както и бавно и бързо заснемане с до 180 кадъра в секунда.

Още екстри

Фотоапаратът поддържа редица профили за изображения, включително V-Log/V-Gamut с динамичен диапазон от 14+ стопа, както и новата функция REAL TIME LUT, позволяваща LUT таблици на съответствие да бъдат качени на SD карта и директно прилагани във апарата в реално време, вместо при постпродукцията. Сред добавените функции са Waveform Monitor, Vector Scope и Zebra Pattern, както и System Frequency (24.00Hz) и Synchro Scan. Предната и задната рамка на модела са отляти от магнезиева сплав, а конструкцията му е устойчива на прах и водни пръски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *