post

Наличен е първи трейлър и подробности за Haunted Paws

 

Литовското студио Lazy Flock, в което работят само двама души, представи дебютния трейлър на своята кооперативна игра на ужасите Haunted Paws на изложението OTK Games Expo 2024.

Историята разказва, че най-добрият приятел на две кученца – човек – е отвлечен от зли същества и затворен в обитавана от духове къща. Беднякът трябва да бъде освободен, а тайните, скрити в имението, да бъдат разкрити.

Играчите ще влязат в ролята на четириноги – външният им вид може да бъде зададен в редактора на герои (избирате порода, цвят на козината, отличителни черти, аксесоари). Кученцата в Haunted Paws могат да копаят, да подсмърчат, да лаят и т.н.

Въпреки хорър компонента си, Haunted Paws се позиционира предимно като игра за деца: геймплеят съчетава „сладки и страховити взаимодействия, изпълнени с вълнуващи загадки“.

„Съберете се с вашия партньор в кооперативната игра и се впуснете в приключение, което е едновременно страшно и сърдечно, пълно с емоционални моменти. Потопете се заедно в това страшно, но уютно пътешествие!“ – призовават авторите.

Haunted Paws е проектирана за двама играчи, но както и при It Takes Two, за изиграването ѝ ще е необходимо само едно копие – партньорът за кооп може да бъде поканен да се присъедини безплатно. Засега заглавието няма дата на излизане, но проектът вече има страница в Steam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *