post

Популярното приложение TikTok, което позволява на потребителите да създават и споделят кратки клипове бързо се превърна в глобален феномен с над 1 милиард активни потребители в целия свят. Алгоритъмът му препоръчва клипове, въз основа на интересите на хората, което го направи желана платформа за откриване на ново съдържание, но то стана обект на спорове относно поверителността и сигурността в САЩ.

Администрацията на Байдън засилва усилията си да принуди ByteDance да продаде TikTok, което е значителен удар върху компанията, прекарала повече от две години в преговори за бъдещето си с Комитета за чуждестранни инвестиции. Ако тя не продаде приложението, то ще бъде изправено пред заплахата от национална забрана.

Този ход ще бъде последван от внасянето на законопроекта както в Камарата, така и в Сената, което би улеснило правителството да забрани TikTok и други услуги, считани за заплаха за националната сигурност. Въпреки че TikTok по-рано заяви, че освобождаването на ByteDance няма да отговори на опасенията на правителството относно сигурността на данните, Bloomberg съобщава, че ръководителите на TikTok обмислят вариант да се отделят от компанията, ако преговорите се провалят. Заплахата за пълна забрана увеличава натиска върху нея и главния изпълнителен директор Шоу Зи Чу, който трябва да се яви пред Конгреса следващата седмица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *