post

Xiaomi тепърва ще пусне серията 12Т на световния пазар, но слуховете за Xiaomi 13 вече се появиха в интернет пространството. Наскоро се прокрадна информацията, че предстоящата серия ще предложи едноклетъчна батерия, собствен чипсет и 50 W безжично зареждане, а сега нов доклад разкрива интересни подробности за дизайна и дисплея на устройствата.

Според Digital Chat Station виниловият модел Xiaomi 13 ще се предлага със стандартен плосък екран с 1080р резолюция, докато по-високият клас Xiaomi 13 Pro може да има извит дисплей с 2К резолюция, LTPO + Е6 материал. Твърди се още, че и двете устройства ще са с централно изрязана селфи камера.

Освен това източникът разкри, че Xiaomi произвежда устройствата като използва нов процес на опаковане, който помага да се стеснят рамките. Твърди се, че това е COP, който включва огъване на част от екрана, за да се намалят рамките. Компанията вече го използва в своя Civi 1S.

Говори се още, че Xiaomi 13 ще е оборудвана с едноклетъчна батерия и ще поддържа 50 W безжично зареждане. Компанията ще използва собствения си чип Surge P1 за по-ефективно управление на захранването.

Според други слухове предстоящата серия ще се захранва от процесора Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm, който ще дебютира през ноември. Няма да има варианти с MediaTek Dimensity. Очаква се дисплеите да са 2К с поддръжка на 120 Hz честота на опресняване.

Серията вероятно ще съдържа две устройства – Xiaomi 13 и 13 Pro и може да стартира през ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *