post

Google показа първия си таблет, наречен Pixel Tablet, по време на I/O 2022. Някои слухове твърдяха, че той ще се предлага в две версии – винилова и Pro. Нов слух обаче сочи, че Pro версията е отменена.

Информацията идва от Twitter и Куба Войчеховски, който сподели снимки на таблета. Според източника, Pro версията, която носеше кодово име Tangor е отменена и на пазара ще има само два варианта с чип Tensor G2.

Цитирайки анонимен източник, Войчеховски добавя, че Pixel Tablet ще предлага 8 GB Samsung LPDDR5 RAM и 256 GB Kioxia UFS памет. Той ще пристигне със странично монтиран сензор за пръстови отпечатъци и дисплей, доставян от China Star Optoelectronics, който ще е с резолюция 2560 х 1600 пиксела и се поддържа от 6-канален LED драйвер Richtek RT4539, използван по принцип за LCD панели.

Всичко това означава, че Google Pixel Tablet няма да има AMOLED дисплей. Според предишни слухове, таблетът ще предложи 11” екран.

За финал източникът посочва, че Google ще предложи два вида докове за Pixel Tablet. Докинг станцията Korlan/K6 ще е оборудвана с високоговорител, а Yuzu/Y4 ще поддържа зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *