post

Миналия месец Google обяви няколко нови функции за Google Photos по време на I/O 2021. Сред тях беше и Locked Folder, която позволява да се скрият снимки или клипове в папа, защитена с парола или пръстов отпечатък.

Сега Locked Folder вече работи за някои устройства Pixel и се предлага като част от новия Pixel Future Drop, пуснат миналата седмица. Потребителите могат да намерят функцията в своята библиотека.

Снимките и клиповете, записани в заключената папка, няма да се появяват в мрежата снимки, търсенето, албумите или спомените. Те няма да се показват и в приложения от трети страни. Скритите кадри обаче не могат да бъдат архивирани в облака. В случай, че снимка или клип вече са архивирани, Google ще ги изтрие от облака и те ще съществуват само локално в папката.

Можете да започнете да използвате Locked Folder като отидете в Library – Utilities – Locked Folder. След настройката ще можете да започнете да добавяте съществуващи снимки и клипове от своята библиотека. Потребителите с Pixel устройства могат да настроят приложението Google Camera за директно запазване на новите кадри и клипове в заключената папка.

Функцията се предлага само за серията Google Pixel 3/4 и 5. Въпреки, че тя е ексклузивна за Pixel, Google обяви, че ще я пусне и за други устройства с Android по-късно тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *