post

По-рано тази година YouTube представи нова функция, наречена Chapters, която като подсказва името, по същество разделя видеоклипа на отделни глави, използвайки времеви марки. Те обаче можеха да се добавят само от създателите, но това може да се промени съвсем скоро, благодарение на AI.

Като част от последния си експеримент, YouTube ще използва изкуствен интелект, за да идентифицира и определи визуални маркери за разделяне на видеоклипа на глави. Компанията ще разчита на машинно обучение, за да разпознава специфични текстови знаци за автоматично генериране на главите. Chapters в YouTube са много удобни и спестяват време на потребителите.

С новия си експеримент, компанията показва, че иска да улесни хората при навигиране в клиповете и бързо преминаване към съответната част. В момента YouTube тества Chapters, генерирани от AI, върху малка част от клиповете. Компанията обаче ще позволи на създателите да се отказват от експеримента и да добавят отзиви за това как работи, или как може да бъде подобрен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *