post

Нов тест на Twitter ще позволи на потребителите да докладват подвеждащи туити. Компанията посочва, че тества функцията за някои хора в САЩ, Южна Корея и Австралия.

Макар и само експеримент, това е значителна стъпка за Twitter, която преди това разполагаше с ограничени инструменти за докладване за дезинформация на услугата си. С промяната обаче потребителите вече ще могат да съобщават за политическа и здравна дезинформация, с подкатегории за избори и туитове, свързани с COVID-19, твърди The Verge.

Това е продължение на усилията на Twitter в посока на проверка на фактите и премахване на дезинформацията през последните година и половина. По-рано компанията въведе етикети и PSA, за да развенчае здравната и изборна дезинформация в своята платформа.

Към момента все още не е ясно как точно ще се обработват докладваните съобщения. За разлика от Facebook, която използва мрежа за проверка на факти, за да развенчае лъжите, инициативите на Twitter са по-тясно фокусирани. Компанията заяви, че потребителите не трябва да очакват тя да отговори на всеки доклад, но това ще помогне да бъдат идентифицирани тенденциите, за да се подобри скоростта и мащаба на работата срещу дезинформацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *