post

Schneider Electric , лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обяви своите усъвършенствани решения за повишаване на устойчивостта на сградите. Включени са нови възможности за интеграция в EcoStruxure Building Operation 2023, EcoStruxure Connected Room Solutions и EcoStruxure Power Monitoring Expert, които ще помогнат за опростяване и ускоряване на достъпа до данни от съществено значение за управление на потреблението на енергия, намаляване на въглеродните емисии и повишаване на стойността на сградата.

В отговор на глобалния императив за намаляване на потреблението на енергия и въглеродните емисии
Отворените и гъвкави решения EcoStruxure Building помагат на собствениците и мениджърите на сгради да посрещнат нарастващите разходи за енергия, както и да отговорят на изискванията за нулеви въглеродни емисии до 2050 г. Новата функционалност дава възможност за безпроблемна интеграция, за да се осигури практична информация и контрол на множество сгради, захранване, зареждане на електрически превозни средства и системи за възобновяема енергия от един удобен контролен център с възможност за управление от мобилно устройство.

„Тъй като 60% от енергията днес се губи или разхищава, един по-електрически и по-дигитален свят е от ключово значение за справяне с климатичните и енергийните кризи“, посочи Андре Марино, старши вицепрезидент за дигиталните сгради в Schneider Electric. С модернизирано решение за управление на сгради като EcoStruxure Building Operation системите в сградата могат да бъдат свързани и дигитализирани, което прави енергията по-видима и спомага за намаляване на енергийния отпадък и свързаните с него въглеродни емисии с до 20%. Ние се ангажираме да помогнем на клиентите да подобрят операциите си с по-малко ресурси, за да надхвърлят очакванията на заинтересованите страни, да привлекат и задържат наематели и да подобрят преживяването на обитателите, независимо дали сградите са нови или модернизирани.“

Опростен достъп и повече интеграция между системи и данни
Schneider Electric е единствената компания, която интегрира некритична мощност в своята система за управление на сгради (BMS), а сега измервателят на мощността PowerLogic и енергийните данни са по-лесно достъпни в EcoStruxure Building Operation. Освен това сега зарядните станции EVlink Pro AC и EVlink Wallbox и данните от EcoStruxure EV Charging Expert могат да се интегрират с Building Operation и EcoStruxure Power Monitoring Expert. Това позволява станциите за зареждане да се наблюдават и контролират в един изглед заедно със сградни и енергийни системи. Мениджърите на сгради могат да разберат каква е консумацията на енергия на сградните електрически зарядни устройства, как това се отразява върху нуждите на сградата от натоварване и върху качеството на захранването и на тази база да ограничат или регулират мощността, доставена до зарядните станции, например когато сградата работи извън мрежата.

Достъп до повече данни за сградите с намалено въздействие върху околната среда
Новата версия EcoStruxure Building Operation 2023 позволява достъп до най-голям обем данни за сгради на всеки доставчик на BMS, което прави разрастването на глобални предприятия и мащабни обекти по-лесно и по-гъвкаво. Тази версия също така въвежда EcoStruxure Edge Server, първата самостоятелна „контейнеризирана “ версия на BMS софтуера, която избягва необходимостта от и разходите за хардуер (като контролери) и свързания с него вграден въглерод от обхват 3. Edge Server за сградна експлоатация се инсталира по-бързо от традиционните BMS инсталации и е по-устойчива и сигурна опция за сгради с модерна инфраструктура за хостинг на приложения, които са все по-често срещани заради тяхната енергийна и ресурсна ефективност.

Подобрена функционалност за намаляване на въглеродните емисии и редуциране на разхищението на енергия
EcoStruxure Connected Rooms Solutions вече е усъвършенствана с нови продукти за анализ и контрол на вентилационната система на помещението. Новият контролер SpaceLogic RP-V за променлив обем на въздуха (VAV) работи със SpaceLogic Insight-Sensor и Building Operation, за да контролира прецизно средата в помещенията въз основа на анонимна информация за заетостта в реално време, така че енергията се използва само там, където и когато е необходима. Доказано е, че решенията за свързани помещения осигуряват икономия на енергия (и произтичащите от нея оперативни икономии на въглерод) до 23% чрез контролиране на ОВК и осветлението въз основа на заетостта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *