post

 

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация обяви прием за новото издание на програмата Telerik Academy Alpha със C#, което ще се проведе през втората половина на 2021 г. Кандидатстването е отворено до 30 май, а обучението ще запази онлайн формата, който Академията прилага от началото на пандемията. Това го прави достъпно за всеки, който иска да усвои един от най-използваните програмни езици в света, независимо от местоположението му.

Telerik Academy Alpha със C# е подходяща и за хора без никакъв опит в програмирането, като за тях е организиран и безплатен онлайн подготвителен курс, който започва през април. Желаещите да се включат в него трябва да подадат кандидатурата си през сайта на Академията най-късно до 4 април. Срокът важи и за кандидатите с опит, които искат да си гарантират отрано място в групата с предварителния изпит на 6 април.

„Всички наши 14 обучения през 2020 година се проведоха онлайн в резултат на епидемичната обстановка. В тях подготвихме над 330 курсисти, от които получихме много позитивна обратна връзка за този формат. Това е резултат от фокуса ни върху успеха на всеки един участник в програмите ни – за този период нашите лектори прекараха над 560 часа в персонални срещи с курсисти, за да отговорят на нуждите и спецификата на учене на всеки от тях. Тази връзка, която пренесохме от традиционното обучение и засилихме в онлайн средата, заедно с работата в екип и близката колаборация между трейнъри и курсисти, са това, което прави нашето дистанционно обучение различно и толкова успешно“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и подготовка

Приемът в програмата е отворен до 30 май. Входният изпит ще се проведе на 1 юни, а кандидатите трябва да имат навършени 18 години и базови познания по програмиране, които могат да усвоят и с безплатен онлайн подготвителен курс.

Той ще се проведе в рамките на шест сесии в периода 17 април – 22 май под ръководството на опитни специалисти, които ще преведат участниците през първите им стъпки в света на програмирането и ще ги подготвят за входния изпит. Желаещите да кандидатстват за него трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha със C# най-късно до 4 април.

За хората с опит е предвиден ранен изпит на 6 април, с който могат да си гарантират място в програмата. Финалният изпит ще се проведе на 1 юни, а 6-месечното обучение започва на 28 юни.

Учене чрез правене

Курсистите в Telerik Academy Alpha със C# преминават интензивно обучение с фокус върху най-модерните технологии, практика и постоянната колаборация – както помежду си в екипни задачи, така и с техните трейнъри. В тази среда на близка и постоянна комуникация и менторство, участниците в програмата развиват поетапно търсените от бизнеса технологични умения и ги затвърждават с практически задачи и хакатони. Кулминацията е изграждане на цялостен реален и комплексен проект със C# от нулата.

Допълнително 20% от програмата са насочени към развитието на комуникационните и личностни умения на участниците, ключови и при дистанционен режим на работа. Курсистите се обучават на методологиите за управление на проекти Scrum и Kanban, как да работят ползотворно в екип, да отдават и получават обратна връзка. В последните етапи от програмата се отделя внимание върху подготовката за интервюта, изграждане на CV и портфолио с всички изработени проекти. Подкрепата на трейнърите на Телерик Академия продължава и след края на обучението с полезни съвети и насоки и помощни материали при търсене и кандидатстване за работа.

ИТ кариера със C#

Освен един от най-широко използваните и търсени програмни езици, C# е подходящ и за начинаещи в областта. От Академията ще разкрият повече за приложенията му и за обучението в Alpha със C#  на 17 март от 18:30 ч. по време на кариерен уебинар. На него участниците ще имат възможност да зададат въпросите си директно на трейнърите в програмата и да разберат повече за кандидатстването, подготовката и самото обучение. Събитието е безплатно, но изисква регистрация през страницата на Академията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *