post

OnePlus приема много сериозно серията Nord, а следващото поколение Nord 2 пристига на 22 юли. Новото устройство ще бъде оборудвано с чипсет MediaTek 1200, който не само е много мощен, но също така поддържа 5G.

Първоначално се смяташе, че новият OnePlus Nord 2 ще е OnePlus 9 Lite, но вече стана ясно, че това няма да е така. Nord 2 ще има много прилики с линията 9, но това ще е забележимо главно в дизайна, докато вътрешните елементи ще бъдат заменени с нещо съвсем ново. Съоснователят на компанията Пийт Лау публикува пост във форума на OnePlus, в който говори за успеха на серията Nord от пускането й през 2020 година. Той разкрива също и, че новият Nord 2 5G ще бъде оборудван с MediaTek процесор и ще дебютира на 22 юли в Европа и Индия.

OnePlus Nord 2 5G ще е първото устройство, захранвано от чипсета Dimensity 1200 AI, потвърдиха от компанията. Новият чипсет ще позволи на смартфона да подобри функцията за фотографиране и дисплея и да предложи по-ниско време за реакция при игри.

Функцията AI Photo Enhancement ще разпознава до 22 различни сценария и автоматично ще прилага правилните настройки според тях. AI Video Enhancement ще позволи HDR на живо, докато записвате видео. Новият чипсет ще поддържа DOL-HDR и ще прилага най-добрите настройки за сцени при ниска осветеност, като ще намалява сенки и артефакти, които биха могли да възникнат в такива условия.

Очаква се OnePlus Nord 2 да разполага с 6.52 инчов 1080+ AMOLED 90 Hz дисплей и 4500 mAh батерия с поддръжка на бързо зареждане. Задната камера ще е с 50 мегапикселов основен сензор и 8 мегапикселов ултра широкоъгълен, докато предната ще е 32 мегапикселова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *