post

OnePlus и OPPO обединиха своите екипи за научноизследоватерска и развойна дейност по-рано тази година. OnePlus вече е подмарка на OPPO, но след обявяването компанията даде да се разбере, че се отказва от OxygenOS и ще наложи ColorOS на своите смартфони.

Рекламираше се, че настоящи модели като Oneplus 9 и 8 ще получат актуализации на ColorOS. Компанията разработи своя собствена ColorOS 12, базирана на Android 12, но по-старите устройства все още не са получили ъпдейт.

Съоснователят на OnePlus и нов CPO на OPPO, Пийт Лау публикува пост в китайската социална мрежа Weibo, с който обясни защо се случва това. В него Лау обяснява, че екипът за научноизследователска и развойна дейност е срещнал трудности при интегрирането на кодовата база на OxygenOS и ColorOS.

Той разкри, че проблемите са били при обединяването на двете операционни системи и това е довело до още повече проблеми при свързването им. Лау посочи още, че компанията иска да достави актуализация, при която потребителите да не се тревожат за своите данни, а разработването на такава отнема време. Освен това той потвърди, че миграцията от HydrogenOS към ColorOS няма да доведе до фабрично нулиране на данните.

Най-накрая Лау гарантира, че ColorOS ще стане бърза и стабилна в близко бъдеще и добави, че това изживяване ще дебутира с предстоящия OnePlus 10 Pro, за кото се говори, че ще бъде представен на 4 януари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *