post

YouTube Music ще замени Google Play Music до края на 2020 година. Преходът ще започне в Нова Зеландия и Южна Африка през септември, а останалите страни ще преминат през октомври, но данните ще бъдат запазени до декември.

Google многократно предупреждаваше, че изключва Play Music и я заменя с YouTube Music, но сега вече преходът е съвсем близо и ще приключи до края на текущата година. Първоначално потребителите ще изгубят възможността да използват приложението Google Play Music, но музикалните библиотеки ще се запазят непокътнати до декември, за да могат те да прехвърлят колекциите си в YouTube Music. Някои функции ще изчезнат преди старта на прехода – опциите за закупуване и предварителната поръчка на музика ще липсват от края на този месец. Ще ви се наложи и да използвате инструмента за прехвърляне, за да изпратите покупките си в YouTube Music, или да разчитате на Google Takeout, за да експортирате данните си и да изтеглите всички закупени и качени песни. Google ще премахне също така и опциите за качване и изтеглане на музика от Play Music чрез Music Manager.

Клиентите, които не прехвърлят абонамента си ще бъдат анулирани в края на платежния цикъл, когато Google Play Music изключи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *