post

Официални изображения разкриха дизайна на Xiaomi 13 в китайската социална мрежа Weibo. Те идват от акаунта на компанията, която освен това потвърди и датата на премиерата на серията, отложена преди това заради смъртта на виден държавен лидер.

Както гласяха предишни слухове, серията Xiaomi 13 ще дебютира в 19 часа местно време на 11 декември. Събитието ще е премиера и на много други продукти, като MIUI 14, Xiaomi Watch S2, Buds 4 и първия настолен компутър на компанията Mini Host.

От изображенията става ясно, че Xiaomi 13 и 13 Pro ще имат идентичен дизайн. Виниловият модел е с плосък AMOLED дисплей с перфорация, докато 13 Pro има извити ръбове на дисплея и се очаква да е малко по-голям. На гърба на устройствата има квадратна плочка с тройна камера, двийна LED светкавица и марката Leica.

Очаква се зеленият, белият и черният вариант на Xiaomi 13 да са със стъклен гръб, докато синият ще е с кожен, както е видно от изображенията. Дисплеят му, според слуховете до момента, ще е 6.36” E6 AMOLED FHD+ със 120 Hz честота на опресняване, а чипсетът ще е Snapdragon 8 Gen 2 с до 12 GB LPDDR5x RAM и до 512 GB UFS 4.0 памет. Батерията ще е с капацитет 4500 mAh и поддръжка на 67 W бързо зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *