post

Със застудяването идва и проблемът с мишките.

Те са гризачи, които обичат да намират убежища в топли домашни помещения в близост до храна. Освен натрапници, те са и преносители на болести, могат да нагризат различни повърхности и присъствието им не е препоръчително в близост до хора и домашни любимци.

Бягането им е свързано с използване на множество методи и средства, чиято цел е качественото прогонване на тези обитатели далеч от дома.

Експертите от otrovi.com напомнят, че ако не може да се справите самостоятелно с премахването на мишките и да ги принудите към напускане на територията ви, може да се обърнете към професионалните услуги на специализирани фирми.

Какви мерки да вземете, които да доведат до прогонването на гризачите?

Като за начало проверете за пукнатини, пролуки и дупки, които те използват за вход във вашия дом. Мишките са малки и имат възможност да се сгънат в още по-компактен размер и да преминат през малка дупка. Уверете се, че сте запечатали всички налични пролуки.

Дръжте храната прибрана, по възможност в хладилник или в специални кутии за съхранение, защото оставената на открито храна или разпиляна по шкафовете, може да се превърне в примамка за гризачите.

Важно е да поддържате добро ниво на хигиена в дома си и да почиствате както видните, така и труднодостъпните места, защото мишките и плъховете обичат да обитават точно тях.

Ако забележите наличие на разкъсани повърхности, следи от крака, опашки или изпражнения, както и проядени кутии и храна, е добре да се ориентирате към методи, които да ги принудят към бягане или да ги унищожат.

отрова за мишки

Кои средства да използвате, за да принудите мишките към бягане извън дома ви?

На помощ на човека се притичват множество средства за принуждаването на гризачите към бягане. Най-ефективните сред тях са:

  • уреди – има множество физически и онлайн магазини, които предлагат различни уреди. Някои от тях са ултразвукови, други електромагнитни, а най-ефективните са комбинираните, които карат вредителите да предприемат бягане, защото средата става нетърпима за тях. Те работят на недоловими за човешкото ухо честоти;
  • препарати/отрови – някои от вариантите са под формата на готов работен разтвор за пръскане, а други се продават като концентрат. Може да откриете и гранулирани продукти;
  • капани – тези средства не прогонват вредителите, а ги обездвижват и по този начин те не могат да предприемат бягане. Капаните имат лепила, често притежават атрактанти, които привличат неприятелите и чрез залепващата повърхност, те остават там.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *