post

Целият градски транспорт на София трябва да се електрифицира напълно, трябва да изгради и инфраструктура за електрически автомобили в града. Това заяви общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5″ Симеон Славчев по повод решението на Столичния общински съвет да се обяви конкурс за отдаване на 25 терена на инвеститори за изграждането на 50 станции за зареждане на електрически автомобили.

Електрифицирането на транспорта ще доведе до значително подобряване на състоянието на околната среда, ще намали замърсяването и ще повиши качеството на живот в столицата, заяви той.

Славчев подчерта, че добрата инфраструктура ще стимулира хората да си купуват електромобили и припомни, че ползването на екологичен транспорт е сред приоритетите в работата му като общински съветник, съобщава Кросс.

Mестата, където ще бъдат поставени станциите са “Алабин”, “Леге, “Париж”, “Дякон Игнатий”, “Аксаков”, “Съборна”, “Хан Кубрат”, “Николай Николаев” (“Младост”),”Георги Дражев” (“Люлин”), “Атанас Далчев” (“Изгрев”), булевардите “Княз Александър I”, “Александър Стамболийски”, “Витоша”, “Княгиня Мария Луиза”, “Янко Сакъзов”, “Шипченски проход” и “Пенчо Славейков”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *