post

Ericsson обяви успешния старт на NFV решение за множество доставчици, използващо отворената NFV платформа на Ericsson, което беше внедрено в търговската мрежа на NTT DOCOMO, INC. от 9 март тази година. Това е първото търговско внедряване от този вид в света.

NFV платформата на Ericsson осигурява работна съвместимост и свързаност с всеки телекомуникационен клас виртуализирани мрежови функции и SDN. Базирано на отворена архитектура, решението се състои от OpenStack-based Ericsson Cloud Execution Environment като платформа за виртуализация и Ericsson Cloud Manager като NFV оркестратор. В допълнение, Ericsson осигурява системна интеграция и услуги по поддръжката. Решението изначално поддържа виртуално EPC внедряване за множество доставчици.

Отворената NFV платформа поддържа всякакви мрежови функции от Ericsson, както и от трети страни, и осигурява най-високи нива на производителност, сигурност, оперативност и възможности за поддръжка. Новата виртуализирана среда дава възможност на NTT DOCOMO да ускори доставянето на нови услуги чрез стабилна и работно съвместима мрежа.

Сейзо Оное, изпълнителен вицепрезидент и главен технически директор на NTT DOCOMO, сподели: “DOCOMO отново демонстрира своето технологично лидерство чрез старта на NFV за много доставчици. Изключително съм развълнуван да наблюдавам този прогрес, за да осигурим по-добри услуги, базирани на стандартизирана архитектура, която ще е ефективна и в бъдеще.”

Андерс Линдблад, старши вицепрезидент и директор на бизнес звено Cloud & IP в Ericsson, заяви: “Като партньор на NTT DOCOMO, Ericsson се гордее да бъде част от този исторически момент и знаменателен старт, който е значим за цялата индустрия. Ние вярваме, че почерпения опит от мрежовата архитектура Open Platform for NFV (OPNFV) ще ускори глобалната стандартизация и работна съвместимост. Ние ще продължим да осигуряваме за тях ефективна работа на мрежата и гъвкаво, динамично управление на ресурсите.”

Благодарение на силното партньорство между двете компании, NTT DOCOMO и Ericsson работят в тясно сътрудничество, за да развиват глобалната стандартизация и работна съвместимост на индустрията в OPNFV, ETSI NFV и 3GPP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *