post
Tenda Technology, един от водещите производители на мрежово оборудване, обяви локална наличност на W18E  за българския пазар. Устройството представлява AC1200 гигабитов безжичен hotspot рутер с възможност за обслужване на до 50 потребители, което го прави особено подходящ за малки и средноголеми офиси, заведения или други обекти с повече посетители.

Оптимизация и по-голямо покритие

Хотспот рутерът е оптимизиран, за да може да отговори на някои по-специални изисквания спрямо стандартните устройства, като например осигуряването на по-голям обхват на покритие, по-голям брой потребители, разширено управление и контрол на сигурността и др. Всичко това се осигурява от използването на съвременни технологии за оптимизации на натоварването, както и с помощта на мощен радио модул и антени с голямо усилване. W18E е съвместим със стандарта 802.11a / n / ac и предоставя скорост на безжичната връзка до 1200Mbps сумарно в двата честотни диапазона 2,4 GHz и 5 GHz, като наред с това поддържа и редица ключови функции, необходими за бизнес цели или за нуждите на потребителите в по-големи жилища. Допълнителните функционалности включват поддържка на множество VPN протоколи, включително IPsec, PPTP и L2TP в режим клиент/сървър с възможност за лесна настройка на защитена връзка за данни между клон и централно управление чрез LAN-to-LAN / Client-LAN режим.

Мощни антени с външен усилвател

Наличните 4 външни антени с външен усилвател на сигнала осигуряват високо качество на WiFi връзката и разширено покритие до 300 квадратни метра. Хотспот рутерът разполага с интелигентно управление на честотната лента за безжична оптимизация и подобряване на WiFi капацитетa на потребителите. Наличието на няколко WAN порта позволява свързване на рутера към повече от една интернет линии и балансиране на натоварването между наличните WAN връзки (Multi WAN Load Balance), така че да бъде осигурена по-висока скорост за групите от приложения в мрежата. Устройството поддържа и интегрирана услуга „captive portal”. Това е целева страница, която се появява при свързане на мобилното устройство с WiFi мрежатa. След като се предоставят потребителско име и парола, потребителят получава достъп до Интернет. 
Tenda W18E се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 95 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранционен период. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *