post

Когато Sony представи Xperia 1 III и 5 III не обяви цените им, но ново изтичане запълва този пропуск. Можем само да се надяваме, че информацията ще се окаже грешна, тъй като цените на устройствата са значително по-високи от очакваното.

Базираният в САЩ магазин Focus листва двата модела на Sony – Xperia 1 III е с цена от 1298 долара, а Xperia 5 III струва 998 долара. Информацията, забелязана от потребител на Reddit е качена скоро, което означава, че това може и да са реалните цени на устройствата. Само за сравнение Xperia 1 II струва 1199 долара, а Xperia 5 II – 949 долара.

Всъщност увеличението е изненадващо, тъй като един от основните проблеми с двата телефона беше именно високата цена, а серията Mark-3 не предлага много ъпгрейди. Не е тайна, че Sony Mobile “преживява някои неща” – според Statista тя е продала 2.9 милиона смартфона през миналата година, което е огромен спад, в сравнение с 14.6 милиона през 2016 година.

Sony пуска около четири телефона годишно, а през 2020 Xperia 5 II и 1 II бяха два от тях. Ако двете нови устройства са толкова скъпи, както показва изтеклата информация, не е чудно, че компанията отбелязва рязък спад в продажбите. Бюджетният сегмент вече е достатъчно конкурентен и компаниите се опитват постоянно да предлагат впечатляващи характеристики на ниска цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *