post

Apple Watch е един от най-популярните продукти на компанията, но феновете й с нетърпение очакват обещаваните от години промени в дизайна му. Оказва се обаче, че и тази есен те няма да станат факт, но в замяна на това може би Apple ще добави още един модел в гамата си часовници и той ще е с подсилен корпус, ориентиран към любителите на екстремни спортове.

Най-общо казано новият Apple Watch ще пристигне със здрав метален корпус и по-голям дисплей с диагонал 1.99”. Нов доклад хвърля още малко светлина и добавя пикантни подробности за устройството.

Докато спецификациите на подсиления корпус все още са тайна, то от информацията става ясно, че дисплеят на часовника ще е с близо 7% по-голям от този на стандартните модели, като същевременно ще запази яркостта си и ще достигне разделителна способност 502 х 410 пиксела, в сравнение с 484 х 396 пиксела при 45 мм вариант на Series 7.

Увеличението на размерите обаче, ще се отрази на батерията, която ще е с по-голям капацитет и респективно ще осигури по-дълъг живот. Часовникът ще включва повече здравни сензори и ще осигури задълбочено проследяване на активността, различни видове фитнес показатели, планове за тренировки и измерване на телесната температура но потребителя.

Дисплеят също ще е подсилен и вероятно ще може да си съперничи с най-здравите модели за работа на открито но Garmin, но всичко това ще доведе и до увеличаване на цената на устройството. Слуховете сочат, че първият Apple Watch с подсилен корпус може да е по-скъп от Series 7 с рамка от неръждаема стомана. Това означава около 750 долара.

Ще бъде интересно да видим как точно ще се позиционира на пазара подсиления Apple Watch Series 8 модел, тъй като според информацията до момента той ще работи със същия процесор като своите предшественици от серия 6 и 7. Това обаче ще стане ясно едва есента, когато Apple ще представи новите си часовници, заедно със серията iPhone 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *