post

Докато предстоящият Pixel 5a изглежда подобно на миналогодишния Pixel 4a 5G, то нови течове показват, че вътрешните му характеристики са по-близки до тези на стандартния Pixel 5. Според Джон Просър от Front Page Tech, Pixel 5a ще бъде пуснат в продажба на 26 август и колкото и странно да изглежда, ще се предлага само в две държави – САЩ и Япония.

По-важното обаче е, че Просър подробно описва някои от ключовите характеристики на смартфона, които изглеждат доста подони на тези на миналогодишния Pixel 5, но с много по-голям дисплей. Според него устройството ще разполага с 6.4 инчов най-вероятно OLED панел с честота на опресняване 90 Hz. Цената му ще започва от 450 долара.

Говори се, че другите спецификации ще включват чип Snapdragon 765, 6 GB оперативна памет и прилична батерия с капацитет 4650 mAh, като за разлика от Pixel 5 няма да предлага безжично зареждане. Очаква се камерите да са същите като тези на Pixel 5, но да бъде добавени IP67 устойчивост на прах и вода и специален 3.5 мм аудио жак.

Що се отнася до дизайне, Google ще се придържа към минималистичния подход с матово черно тяло, заден сензор за пръстови отпечатъци и селфи камера, разположена в отвор в горния ляв ъгъл на екрана.

Важно е да се отбележи, че Google все още не е обявила цените за Pixel 6, който като флагман ще получи свеж нов дизайн, персонализиран чип, четец на пръстови отпечатъци под екрана и подобрени камери. Ако той струва около 800 и повече долара, то Pixel 5a ще е реална алтернатива за всеки, който търси по-евтино устройство от среден клас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *