post

Базираната в Нова Зеландия компания представи първия воден велосипед. Manta5 Hydrofoiler XE-1 има педали, електрически двигател и батерия и много прилича на електрически велосипед. Благодарение на крила от въглеродни влакна, наречени фолио, цялото колело може да „лети“ по водата със скорост до 20 километра в час.

Изобретението използва технологията на електрическите велосипеди, за да пори повърхността. Под водата има хидрофолио и витло, което ви дава възможност за потегляне и тяга, за да можете да „хвърчите“ върху повърхността на водата.

460-ватовият електромотор се захранва от батерия, която издържа цял час каране по вода, пише БГНЕС. Компанията решава да добави електрическия двигател, за да позволи на хората да използват мотора за по-дълги разстояния, например от яхта до брега.

„През първите пет години на изследвания и разработки всичко беше ръчно. Но ние искахме да удължим времето за возене и да отворим пазара за по-широко привличане на хора”, каза Джонстън.

Около 30 мотоциклета XE-1 са продадени на първите колоездачи в Нова Зеландия и компанията се надява да направи колелото достъпно в световен мащаб през 2020 г.

В момента придобивката се предлага за 7495 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *