post

Предполага се, че новите промени в Android 12.1, актуализация, която Google ще пусне след Android 12, вероятно към края на 2021 година, може да сочат към Pixel Fold версия.

XDA Developerd съобщава, че Android 12.1 може да донесе няколко функции за сгъваеми телефони и специалният акцент върху този форм-фактор изглежда предполага, че компанията наистина работи върху сгъваем смартфон.

Изданието Android 12 sc-v2, което очевидно ще бъде известно като Android 12.1, може да включва скрита функция на лентата за задачи, която ще показва често и наскоро използвани приложения. Урок, предназначен за тази функция, показва как ще можете да използвате две приложения в изглед на разделен екран.

Сега Google премахна първоначалната картинка за демонстрация на функцията и я замени с по-обща такава. Не е известно обаче, дали премахнатото изображение всъщност е визуализация на Pixel Fold.

Компанията замени този реднер с по-обща картина, която демонстрира сгъваем телефон, работещ с два екземпляра на Chrome. Лентата за задачи може да се види в долната част. Тя изглежда изчезва, когато дадено приложение влезе в режим на цял екран. Google също така работи за подобряване на разширяващите се анимации.

Pixel Fold е до голяма степен мистерия и според някои слухове, които се появиха досега, той ще включва 7.57 инчов основен екран с честота на опресняване 120 Hz и страничен четец на пръстови отпечатъци. Може да се захранва от чип Tensor, както Pixel 6 и 6 Pro.

Отделно от всичко това 9to5Google откри доказателства в Android 12.1 относно съществуването на още един сгъваем телефон Pixel с кодово име Jumbojack. За справка Pixel Fold, който се очаква да пристигне в края на тази година, носи кодово име Passport.

Предполага се, че Jumbojack ще има два екрана и ще изглежда като сгънато устройство. Кодовото име е препратка към чийзбургер Jumbo Jack от Jack in the Box, но не е ясно дали устройството ще е в стил Galaxy Z Flip (като хамбургер) или в стил Z Fold (като хот-дог).

Това е малко объркващо, въпреки че Jumbojack работи с Android 12, той включва функции, които не се очакват за други сгъваеми устройства до Android 12.1, като нов начин за работа с разделен екран например. Всичко това предполага, че тази версия ще пристигне преди въвеждането на Android 12.1. Има разбира се вероятност и това да е вътрешно тестово устройство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *