post

Motorola представи новия motorola edge 40 pro – смартфон, който се отличава с красотата и удобството на своя четиристранно извит безрамков дизайн, скоростта на най-новата мобилна платформа на Qualcomm Technologies – Snapdragon 8 Gen 2, тройна система от камери с висока разделителна способност и ефективна батерия със свръхбързо зареждане.

Както и останалите попълнения от премиум серията edge, дизайнът на edge 40 pro разполага с дисплей без рамки, така че фокусът да попада изцяло върху съдържанието на устройството. С покритие за защита от пръстови отпечатъци отпред и кадифено антирефлексно стъкло на гърба, edge 40 pro е  и удобен за употреба. Устройството е защитено от Corning Gorilla Glass Victus за допълнителна защита срещу надраскване, рязък контакт и падане. IP68 осигурява подводна защита до 1,5 метра в сладководна среда за до 30 минути, което означава, че потребителите вече не трябва да се притесняват, ако устройството им случайно падне във вода. Безрамковият 6,67″ FHD+ pOLED дисплей разполага с честота на опресняване от 165 Hz за безпроблемно скролване, игри и превключване между мобилните задачи.

Новият motorola edge 40 pro е задвижван от мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2, която осигурява 35% по-добра производителност на процесора, 25% по-добра производителност на графичния процесор и 40% по-висока енергийна ефективност в сравнение с предшественика си. Тази платформа обещава по-плавно изживяване с приложения, работещи без никакво забавяне, и на енергийна ефективност, която използва по-малко енергия, оптимизирайки живота на батерията. Освен това edge 40 pro е оборудван с оперативна памет най-ново поколение – LPDDR5X и UFS 4.0, и памет за съхранение, които още повече допринасят за цялостната скорост и ефективност на устройството. С 256 GB вградена памет устройството разполага с достатъчно място за снимки, филми, песни, приложения и игри.

Тройна система от камери с висока резолюция

Най-новият edge пристига с тройна система от камери с висока резолюция. 50-мегапикселовата камера с висока разделителна способност разполага с OIS, която е от съществено значение за снимки без трептения. Mоменталният изцяло пикселен фокус, осигуряващ 32 пъти повече пиксели за фокусиране в сравнение с традиционния PDAF, води до още по-бърза и по-точна работа при всякаква светлина.  
Edge 40 pro включва и 50MP ултраширока Macro Vision камера и 12MP 2-кратна телефото портретна камера, така че потребителите да могат да заснемат всичко – от пейзажи до екстремно близки планове и красиви портретни снимки.

За любителите на селфита edge 40 pro разполага с 60МР камера с когнитивен сигнален процесор за изображения на Snapdragon, който използва усъвършенстван изкуствен интелект (AI), за да разделя всяка сцена на различни сегменти. Това гарантира, че елементи като небето, сградите, пейзажите и тоновете на кожата се оптимизират самостоятелно за максимална точност на цветовете и възможно най-реалистично изглеждащ кадър.

С новото попълнение в серията edge потребителите могат също така да заснемат видеоклипове с кинематографично качество директно на устройството си, независимо дали в кристално чиста 8K резолюция или в 4K HDR10+, включвайки над един милиард цветови нюанса в кадрите си.

Експертите от Motorola са въвели и софтуерни функции в устройството, които да вдъхнат живот на изключителния хардуер на камерата, като например:

Видео с нощно виждане: При снимане на видеоклипове в среда с ниска осветеност потребителите могат да превключат на режим Нощно виждане за видео, за да заснемат по-ярки кадри с повече детайли, по-добра яснота и по-точни цветове.
Стабилизиране с фиксиране на хоризонта: При екстремни условия или спортове, като например планинско колоездене или каране на ски, тази функция запазва кадрите стабилизирани и фиксирани върху хоризонта – дори при завъртане на смартфона до 360°

Проследяване на автоматичния фокус при видео: Потребителите могат да активират тази функция, за да запазят обекта кристално ясен и на фокус, дори когато той е в движение в целия кадър.

Видео портрет: Във видеорежим потребителите могат да изберат Video Portrait, която предоставя автоматично размазване на фона на видеоклиповете с помощта на нов алгоритъм, базиран на изкуствен интелект, за красив, мек фокус зад обекта.

Освен тези функции потребителите могат да очакват зашеметяващи изображения и видеоклипове, когато използват някои приложения за социални мрежи, които вече поддържат специфични функции на камерата на Motorola като Dual Capture, ултраширокоъгълно (ultrawide) заснемане и телефото директно от приложенията.

Аудио-визуално изживяване, задвижвано от невероятния живот на батерията и най-бързото зареждане с TurboPower

Motorola edge 40 pro е оборудван със 125W TurboPower зареждане, което осигурява енергия за целия ден само за шест минути и може да се зареди напълно за 23 минути. С батерия с капацитет 4600 mAh и по-голяма енергийна ефективност на мобилната платформа Snapdragon, edge 40 pro е в състояние да осигури над 30 часа работа с едно зареждане. Той също така поддържа 15W безжично зарядно устройство и 5W безжично споделяне на енергия.

Мощната батерия позволява на потребителите да се наслаждават на всички забавления, които edge 40 pro предлага, а 6,67-инчовият pOLED дисплей, 165Hz честота на опресняване, HDR10+ и Dolby Vision се съчетават, за да пренесат филмите, телевизионните предавания и игрите на кинематографично ниво.

Впечатляващото изживяване на дисплей следва да се допълва и от мощно аудио. Ето защо edge 40 pro се захранва от Dolby Atmos и два големи стерео високоговорителя. С най-новото си edge попълнение Motorola въвежда и Moto Spatial Sound, който прави звука, идващ от високоговорителите на устройството или слушалките, още по-внушителен и изпълва пространството около потребителите, независимо дали те слушат музика, гледат филми или играят игри.

Изключителните софтуерни функции на Motorola издигат потребителското изживяване на следващо ниво

Tрaдиция на Motorola е да поддържа операционната система на устройствата си възможно най-изчистена, стараейки се да включва и значими допълнения, които да подобрят още повече потребителското изживяване. Motorola edge 40 pro работи с Android 13 и се предлага с интегрирани прекрасни Motorola възможности, включващи прости жестове, персонализирани настройки за забавление и възможност за персонализиране според стила на всеки потребител. Устройството е съвместимо с платформата Ready For , която още повече разкрива потенциала на смартфона – независимо дали става въпрос за игри на по-голям екран, използване на възможностите на камерата като уеб камера или за плавно свързване на смартфона с компютър.

Edge 40 pro предлага богат набор от функции за сигурност, включително ThinkShield, Moto Secure и Family Space. ThinkShield помага за защитата на устройството на всяко ниво, като го предпазва от зловреден софтуер, фишинг и други заплахи, а Moto Secure служи като център за поверителност и сигурност за проверка на защитата на устройствата в приложенията и настройките на Android и Motorola. Family Space дава възможност на потребителите да създадат определено “безопасно пространство” на устройството, където децата могат да учат и да играят. Това включва задаване на ограничения за времето, прекарано на екрана, контролиране на това кои приложения са достъпни и дори създаване на няколко профила, така че всеки да може да използва устройството по желания от него начин.

Новият motorola edge 40 pro е съвместим и с интелигентните очила Lenovo ThinkReality A3 – решение за разширена реалност (AR) и виртуална реалност (VR) за работещите отвсякъде. Леки, мощни и универсални, ThinkReality A3 повишават производителността на офис професионалистите и индустриалните работници в малкия бизнес или глобалното предприятие.

Цени и наличности
Motorola Edge 40 Pro ще бъде наличен скоро в Технополис с препоръчителна крайноклиентска цена от 1799 лв, както и във Vivacom в зависимост от мобилния план.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *