post

Новият 16 инчов MacBook Pro на Apple може да е по-мощен, отколкото предполагате, при условие, че имате правилната конфигурация. Компанията потвърди пред Engadget, че с чип M1 Max, може да се използва режим на висока мощност.

Всъщност въпреки, че Apple е пестелива по отношение на подробностите, кодът на бета версията на macOS Monterey предполага, че режимът ще оптимизира производителността за взискателни задачи в замяна на повече шум от вентилатора.

Това може да е разочароващо за тези, които ще закупят 14 инчовата версия или тази с чип M1 Pro, но не е изненадващо. Характеристики като тази по същество увеличават консумацията на енергия и топлината, а Apple иска да се увери, че ще има достатъчно батерия и по-голям корпус за отвеждане на топлината. M1 Max е подходящ за този режим, тъй като има повече производителност за отключване.

Много професионални потребители понякога се нуждаят от повече мощност на всяка цена, когато експортират видео или компилират код в последната минута. Режимът на висока мощност ще им е от полза за завършване на тези задачи, като същевременно ще трябва да се примирят само с повечето шум на вентилатора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *