post

Домът на телефоните Nokia, HMD Global, представи три нови модела и ново аудио портфолио. Създаден да издържа на всякакви изпитания, Nokia XR20 може да се справи с повече, отколкото ще очаквате от него. Nokia C30 е с най-големите екран и батерия сред смартфоните Nokia до момента. Nokia 6310 е най-новият член в семейството на обновените класически модели на марката. Представянето на трите устройства съвпада и с най-голямата премиера на аудио аксесоари Nokia до момента, позиционирани в четири различни линии на гамата – Go, Micro, Comfort и Clarity.

Свръхустойчивият Nokia XR20 извежда X-серията на друго ниво

Новият Nokia XR20 може да се справи с далеч по-сериозни предизвикателства от тези на ежедневието – включително падане от 1.8 m височина, престой под вода до един час и други подобни изпитания. И, въпреки очакванията за грубоват външен вид при подобни характеристики, свръхиздръжливият смартфон е с непреходно елегантен скандинавски дизайн. Малко вероятно е да тествате устойчивостта на Nokia XR20 до краен предел, но можете да сте сигурни, че възможностите му надхвърлят очакванията. 

Моделът разполага и с един от най-здравите екрани, предлагани на пазара – произведен е от алумосиликатното стъкло Corning Gorilla Glass Victus. За да тестват издръжливостта на телефона, футболната легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче са го подложили на поредица от тежки изпитания – от потапяне в ледена вода през ритане до подхвърляне и въртене по земята с екрана надолу на игрище с груба бетонна настилка.

Карлош дори е пресъздал легендарния си „невъзможен“ гол от мача Бразилия-Франция през 1997 г., за да изпробва колко може да понесе устройството – за целта по рамката на футболната врата са били разположени три Nokia XR20 телефона, върху които Карлош да нанесе смъртоносния си пряк свободен удар. 

Телефонът издържа не само на тежки физически изпитания, но и на тези, които поднася времето. В допълнение към обещанието за дълголетие на X-серията, Nokia XR20 се предлага с удължена, 3-годишна гаранция, 4-годишни ъпдейти на сигурността, три години актуализации на софтуера и една година гаранция за подмяна на дисплея при евентуално напукване.

Nokia XR20 разполага с надеждна 48MP + 13MP двойна камера с оптика ZEISS, пространствено OZO аудио и иновативни решения при създаването на изображения. Дебютиращият SpeedWarp режим ви позволява да заснемате и подреждате в компактен и вълнуващ монтаж всички кадри от приключенията си. Моделът разширява границите на средния клас и с 5G скорост, 15W безжично зареждане и издръжливост без конкуренция, които неминуемо ще обикнете.

Nokia C30 дава повече пространство да разгърнете идеите си

Новото попълнение към гамата на C-серията, Nokia C30, е с най-големите екран и батерия сред смартфоните Nokia до момента. 

Проучванията сочат, че търсенето на по-големи екрани  се увеличава непрекъснато. Към днешна дата 82% от запитаните се спират на екрани между 6 и 7 инча, а през 2025 г. се очаква това да бъде сред приоритетите на 96% от потребителите. Огромният 6.82” HD+ дисплей на новия Nokia C30 отговаря именно на тези очаквания на феновете. 

Натовареното с всякакви задачи ежедневие се нуждае от батерия на телефона, която няма да се предаде лесно. Затова тази на Nokia C30 е с впечатляващите 6000 mAh, което ще ви даде достатъчно енергия за работа, разговори и развлечения  с телефона до 3 дни с едно зареждане. И всичко това е поднесено в елегантна и високоустойчива поликарбонатна „опаковка“, на която можете да се доверите и която допълнително удължава живота на устройството.

20 години по-късно, Nokia 6310 се завръща с гръм и нов блясък

Най-новият член в семейството на обновените класики е култовият Nokia 6310. Двадесет години след премиерата на оригинала, новата му версия е съобразена с нуждите на съвременния потребител. Оптимизиран и още по-ергономичен за улеснено ползване, с батерия, издържаща седмици и, разбира се, с добре познатата, но осъвременена „Змия“, новият Nokia 6310 е въплъщение на емблематичните за бранда качества. 

Улеснената работа е основополагаща за тази версия на Nokia 6310. Бутоните и дисплеят са уголемени, има нови опции за увеличаване на менютата и шрифта, а за още по-голямо удобство в движение можете да прослушвате текстовите си съобщения.

Нови лайфстайл аудио аксесоари Nokia, които бързо ще обикнете, на които можете да се доверите и които ще ползвате още по-дълго

HMD разширява значително аудио портфолиото си с четири отделни серии продукти за активните фенове с динамично ежедневие – Go, Micro, Comfort и Clarity, всяка от които предлага максимална стойност чрез уникални предложения.

  • Go: изключително високо качество на възможно най-ниските цени 
  • Micro: посреща търсенето на максимално компактни форма и обем
  • Comfort: в отговор на нуждата на потребителите от оптимален комфорт  
  • Clarity: висок клас безжични слушалки с топ технология

Дебютиращите заедно с Nokia XR20 нови безжични слушалки Nokia Clarity Earbuds Pro предлагат изключително високо качество на звука и надеждна батерия. Мощната комбинация от двойно шумоизолиране на микрофона (ENC), Qualcomm cVc и активното шумоизолиране (ANC) улавя и елиминира фоновия шум за първокласна чистота на звука по време на разговори и слушане на музика.

Надеждни партньорства за първокласно изживяване

Тази премиера съвпада и с началото на две ключови партньорства с лидери в съответните индустриални сектори. Spotify ще даде на притежателите на телефони Nokia достъп до 70 милиона песни и 2.6 милиона подкаста директно от кутията. ExpressVPN пък ще предостави допълнителна защита срещу зловреден софтуер за всички нови смартфни Nokia с 30-дневен гратисен период. За повече информация: www.hmdglobal.com/press-releases/expressvpn-to-arrive-on-nokia-g-series-and-x-series-smartphones  

Цени и наличности за България:

Nokia XR20 ще бъде наличен в България от юли в цвят Ultra Blue, в конфигурация 6/128GB, на препоръчителна цена от 1099 лева

Nokia 6310 ще бъде наличен в България през август, в цветове Dark Green и Black, на препоръчителна цена от 119 лева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *