post

Любителите на придвижването с велосипед в градска среда вече имат своя информационна платформа. VeloGuide обединява вело-алеи и маршрути, паркинги, магазини и сервизи за колелета в района на столицата. Потребителите могат лесно и сами да добавят информация за вело-маршрути, изминати от тях самите. На страницата на VeloGuide.bg има и наръчник за вело-безопасност, както и съвети от велосипедисти, защото създателите на сайта смятат, че освен здравословно забавление и бърз начин за придвижване в града, колезденето е участие в цялостното движение и трябва да бъде отговорно.

„Майкрософт е компания с установени традиции в проекти с обществена значимост и през изминалите месеци работихме с огромно желание върху VeloGuide.bg. Това е проект, който има за цел да предостави съвременна информативна платформа за всички вело-ентусиасти в района на столицата ни. Тази платформа комбинира в себе си информация за вело-, както и за пешеходни алеи и маршрути. На VeloGuide.bg може лесно и бързо да се видят паркинги, магазини и сервизи за любителите на колоезденето. Предвидили сме възможност потребителите сами да допълват съществуващите места с нови, както и да споделят лесно своите коментари и впечатления във Facebook“ – каза Венцислав Попов, Мениджър „Платформи за разработка“ към Майкрософт България. Той допълни, че е изключително щастлив от съвместната работа с дългогодишния партньор на Майкрософт България – Indigo Verge, чиято експертиза е била особено полезна в процеса на обсъждане и развиване на цялостната концепция на VeloGuide.bg.

Екипът на Indigo Verge признаха на свой ред, че са подходили с много специално отношение към проекта, защото голяма част от тях самите ползват велосипед за придвижване в града и извън него. „В цялата страна има изградени страхотни вело-маршрути, но информацията за тях е пръсната из форуми и блогове. На VeloGuide.bg всеки може да добави лесно информация за вело-маршрут, изминат от самия него. Надяваме се, че по този начин ще успеем да изградим едно централизирано място, където всеки почитател на велосипедния туризъм и транспорт ще намери търсената информация и ще черпи идеи за следващи вело-дестинации“, заявиха от екипа на Indigo Verge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *