post

 

През последната година животът на всички ни се промени. Прекарвахме повече време у дома си и намалихме значително вижданията си с други хора. За наш късмет обаче все още е възможно да бъдем в контакт с любимите си хора и приятели. Технологиите са героят в тези мрачни времена. И така, какво да правите у дома, ще попитате? Ние ще ви дадем няколко предложения как да прекарате забавно онлайн време с приятелите си, докато сте приковани у дома си.

Интернет е мястото на неограничените възможности, важно е само да се научите как да го използвате правилно. Имате достъп до куп нова информация, така че можете да обогатите общата си култура, или пък да скролвате из социалните мрежи безцелно. 

Гледайте или предавайте на живо онлайн предавания. Това може би е една от най-популярните опции, ако не и най-популярната. Искате да гледате заедно последния касов филм с приятели, но все пак да спазвате социална дистанция? Изпробвайте опции за поточно предаване или гледане на видеоклипове заедно. Понякога е възможно качеството на тези предавания да не е много добро, но много платформи поддържат гласов, а и видео чат, така че определено ще имате чувството, че приятелите ви са точно до вас.

Играйте онлайн игри. Онлайн мултиплейър игрите са чудесен начин да се свържете и да се забавлявате по между си. Винаги можете да използвате тези приложения за видеобаждания, за да се чувате и виждате. Но ако искате нещо по-вълнуващо, впуснете се в магията на хазартните игри. Превърнете се в едни от най-добрите покер играчи. Играйте заедно рулетка, покер, блекджек… възможностите са неограничени. Почувствайте се сякаш стоите един до друг на игралната маса, а в същото време ще сте си у дома. Макар и да е възможно онлайн хазартните игри да ви се струват скучни, напротив, те ви дават необходимото време за размисъл, което нямате, когато сте във физическа игрална зала. Важно е обаче да не превърнете забавлението в пристрастяване затова внимавайте колко време прекарвате пред синия екран.

Основете онлайн литературен клуб. Ако сте от онези хора, които обожават да четат и вече сте прехвърлили няколко пъти личната си библиотека, ние ви предлагаме нов начин на забавление – основете свой собствен литературен клуб, където с приятели ще споделяте любимите си заглавия. Ако нямате възможност да посещавате физическа библиотека, за да си набавите четивата, много от актуалните заглавия вече могат да бъдат открити онлайн или под формата на аудио книга. 

Ако с приятелите си сте фенове на изкуството, то сега е време да споделите интересите си. Ако имате нужда от миг спокойствие, защо заедно да не отидете на релаксираща обиколка на най-популярните в света музеи. Все повече музеи отвориха вратите си за онлайн посетители. Така няма да бъде нужно да пътувате хиляди километри, да плащате излишни средства за транспорт и входни такси, да се блъскате с десетки хора, само и само да се насладите на творчеството на именити автори. 

Изпитайте удоволствието от онлайн театрално представление, което да гледате с приятелите си. Все повече и повече театри предлагат на своята публика онлайн излъчване на постановка. Така можете да се доближите до любимите си актьори, докато пийвате чаша вино в хола си. Повечето платформи изискват минимална такса за включване, която доста често е по-малка от входната такса в театъра. 

Това, че сте затворени у дома, не означава, че не можете да поддържате форма. Спомняте ли си добрите стари времена на видео тренировките вкъщи? Днес има много по-разнообразно съдържание, което можете да намерите онлайн, при това безплатно. Така че, щом имате всички тези опции, спретнете си предизвикателство с приятели и започнете да тренирате заедно. Така ще бъдете сигурни, че ще прекарвате по здравословен начин скучното време у дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *