post

Производството на новата серия iPhone 13 не успява да навакса търсенето, гласят последните слухове. Недостиг на критичен компонент удължава времето за доставка на много от моделите.

Неназован източник е посочил пред Nikkei Asia, че “асемблерите все още могат да произвеждат новите iPhone 13, но има закъснение в предлагането, тъй като запасите на модули за камерата са на изчерпване”. Твърди се, че липсвещият компонент е за оптичното стабилизиране на изображението при смяна на сензира, което е заложено във всичките четири модела от серията.

Пандемията от COVID-19 влошава проблема за производствените мощности във Виетнам, но Nikkei Asia съобщава, че “ситуацията може да се подобри към средата на октомври, той като производството в едно от ключовите съоръжения за модули за камерата в южната част на страната, постепенно се възобновява през последните дни, след няколко месеца периодични прекъсвания”.

Всъщност недостигът на компоненти не е единствената причина, поради която купувачите трябва да чакат повече, за да получат своя iPhone 13. Известнията анализатор Минг-Чи Куо съобщава за голямо търсене на новите устройства, които се продават по-бързо, отколкото iPhone 12 веднага след пускането му на пазара.

Търсенето в Китай в деня на старта по-рано този месец, стана причина официалният сайт на Apple да блокира. Китайските държавни медии съобщиха, че над 5 милиона бройки са били предварително поръчани в страната. Времето на изчакване на много от моделите iPhone 13 се удължава със седмици, като се очаква устройствата да пристигнат едва през ноември.

Въпреки недостигат на компоненти обаче, доставките на iPhone 13 mini не са толкова засегнати от забаявнето. Това може би се дължи на не толкова големият интерес към компактното устройство. Според слуховете то ще е последното такова в линията на Apple, а от следващата година компанията ще го замени с по-голям модел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *