post

Деян Дянков

В класацията на www.webdesignerdepot.com има само едно технологично списание и то, разбира се, е Wired

Сашо ми прати един интересен линк, върнал ме в недалечното минало, когато проблемът с поредната корица висеше като дамоклев меч над главата ми всеки месец. На www.webdesignerdepot.com са направили класация на най-странните, шокиращи, оригинални, обичани и мразени корици на списания за всички времена. Има отлични попадения, както и някои предложения, за които недоумявам с какво толкова са стреснали хората преди 20-30 години.

Сред лицата на кориците преобладават популярни за съответното време политически фигури и звезди от шоубизнеса, а по-„скучният” и спокоен технологичен сектор е отсрамен само с една корица на Wired, посветена на… Apple. Обзалагам се, че всеки би могъл да отгатне както списанието, така и обекта на прелюбопитната cover story – и двете са канонизирани от фанатичната любов на феновете им.

Броят на Wired е от юни 1997 година, когато Apple (по онова време компанията все още се наричаше Apple Computer) беше изправена пред много сериозни затруднения. По ирония на съдбата, излизането на броя от печат съвпадна със завръщането в Apple на Стив Джобс, а всички знаем до какво доведе това и в каква посока промени развитието на компанията.

Трябва да поразровя из архива си, сещам се за някои мнооого интересни корици на български списания, които заслужават да попаднат в нашенския еквивалент на една подобна класация:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *