post

Само ден след като Илон Мъск предложи да плати на Twitter около 43 млрд. щ. долара, за да придобие цялата компания, той заяви, че алгоритъмът ѝ трябва да стане с отворен код. На конференцията TED във Ванкувър милиардерът сподели, че не иска да купи Twitter, за да печели пари, а за да изгради публична платформа, която да има максимално доверие и да е винаги налична.

Не е ясно дали Мъск наистина ще успее да поеме компанията. Официалният коментар на Twitter до момента е единствено, че офертата е получена и се разглежда внимателно.

Ръководството на платформата подкрепя настоящия ѝ лидер Параг Агравал, който пое поста през ноември миналата година. Според запознати, компанията ще се бори срещу придобиването, включително и чрез т.нар. “отровно хапче”, което представлява правилник на акционерите със защитни мерки против опити за придобиване.

Припомняме, че вчера най-големият акционер в Twitter започна враждебно изкупуване на платформата. Той поиска да купи 100% от социалната мрежа при цена от 54.20 щ. долара на акция и предупреди, че ако офертата бъде отказана, ще преосмисли позицията си като акционер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *