post

Милиардерът Илон Мъск изгуби титлата най-богат човек в класацията на Forbes два пъти за един час. Собственикът на Tesla, SpaceX, а отскоро и на Twitter бе изпреварен за кратко от Бернар Арно, чието семейство притежава водещата в света група за луксозни стоки LVM.

“Падението” на Мъск се дължи на резкия спад в цената на акциите на Tesla, които загубиха повече от 47%, след като милиардерът направи предложение да купи Twitter за 44 млрд. евро тази пролет. Инвеститорите започнаха активно да се отказват от акциите на производителя на електромобили, опасявайки се, че цялото внимание на предприемача сега ще се насочи към Twitter.

Към 19:00 ч. по Гринуич състоянието на Мъск се оценява на 185,8 млрд. щ. долара, а това на Арно – на 184,7 млрд. щ. долара. Класациите се актуализират в реално време.

В другата голяма класация на богатството, изготвена от Bloomberg, Мъск и Арно също се движат почти на една ръка разстояние. Според нея, изчислена след затварянето на американските пазари във вторник, Мъск води със 178,9 млрд. щ. долара, следван от Арно със 165,1 млрд. щ. долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *