post

Криптовалутите привличат вниманието на все повече компании. Сега и в Южна Корея е подадена заявка за регистрация на марката Samsung Coin, съобщава Coindesk.

Оказва се обаче, че заявител не е корейската компания. Мъж на име Ким Нам-джин е подал документите на 10-ти юли т.г. Той описва, че марката ще се използва за компютърни програми, електронни пари, електронни устройства за криптиране, карти за електронни пари и др.

Пред Coindesk Samsung отрича мъжът да има общо с компанията. “Ние не работим по този начин”, казва говорител на Samsung. Името Samsung Coin витае като слух от няколко месеца, след като компанията започна по-усилено изучаване на блокчейн проекти.

В случая най-вероятно става дума за опортюнист, който се опитва да регистрира търговски марки, които големи компании може да използват и след това да им ги продаде с голяма печалба. Същият човек е подал заявка отново на 10-ти юли и за марката ThinQ Wallet. Този път LG обаче е изпреварила мъжа, като е подала документи за същата марка още на 2-ри юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *