post

Българският телеком Мобилтел (Мтел) анонсира преди броени минути партньорство с онлайн услугата за разговори и чат комуникация Viber. От 1 ноември клиентите на оператора в продължение на 3 месеца ще имат възможност да получат безплатен 30 дневен пробен период за 3GB мобилен трафик до Viber, както и да свалят безплатно над 350 пакета със стикери от чат приложението. Сътрудничеството е в рамките на стратегическо партньорство между Viber и Telecom Austria, част от която е и Мтел.

Припомняме, че стикерите напоследък се наложиха като запазена марка на Viber и предпочитано средство от потребителите за изразяване на техните емоции онлайн. Ще бъде стимулирано и създаването на типични български стикери. Отново за 3 месеца клиентите на Мтел ще имат възможност да тестват безплатно и допълнителния пакет Екстра Viber към избран от тях тарифен план на оператора.

Партньорството идва в момент, когато някои телекоми по света недоволстват срещу все по-широкото навлизане на онлайн базирани услуги за VoIP разговори като Skype, Viber и др. Затова и решението на Мтел по-скоро да партнира с една подобна компания, отколкото да се конфронтира с нея, показва гъвкавост и иновативен подход.

“Това е първото по рода си партньорство, което ще предостави на милионите ни потребители в България възможността да използват до 3GB мобилен интернет към Viber в мобилната мрежа на Мтел напълно безплатно чрез активирането на Viber екстрата към избран от тях Мтел тарифен план. Като добавим и разширения безплатен достъп до над 350 пакета с Viber стикери за всички клиенти на Мтел, ние създаваме една наистина атрактивна оферта, която превръща Мтел в безспорно най-добрата мрежа за ползване на Viber в България” – заяви по време на пресконференцията Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

В рамките на партньорството мобилният оператор ще подпомогне и инициативата на Viber “My City, My Vibe”, която кани художници да създават оригинални стикери, вдъхновени от любимия си международен град. Авторите се насърчават да представят три оригинални проекта, които изваждат на показ положителните вибрации и ярката индивидуалност на града им.

Автор: Владимир Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *