post

Bridgestone, глобален лидер в областта на гумите и устойчивите решения за мобилност, обявява партньорство с италианския разработчик на игри Milestone, по повод най-новата част от популярната видеоигрова поредица RIDE – RIDE 5.

RIDE 5 е най-новата версия на симулационната видеоигра за състезания с мотоциклети, която се е превърнала в дом за виртуални мотоциклетисти от цял свят. Тя е налична от днес за PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam и Epic.

Чрез това партньорство, Bridgestone цели да утвърди своята позиция като лидер на пазара за мотоциклетни гуми, както и да представи своите продукти и наследство в конкурентния свят на състезанията – и всичко това по иновативен и увлекателен начин за любителите на мотоциклети и видеоигри по целия свят.

В RIDE 5, мотоциклетисти от всяка част на света ще имат възможността да изживеят гладко и бързо пътуване с гуми Bridgestone както на реални, така и на оригинални виртуални писти, с разнообразие от модели мотоциклети от най-емблематичните производители, точно както в реалността. Марката Bridgestone ще бъде представена в играта също със спонсорирани костюми и екипировка, билборди на пистите и специални игрови режими.

През годините Bridgestone изгради своето наследство и съвършенство в мотоциклетните състезания, като наскоро постигна победи в най-известните състезания за издръжливост, като EWC. Състезанието за издръжливост отново ще бъде един от най-предизвикателните режими на игра, включени в RIDE 5, като виртуалните ездачи ще имат възможността да тестват своите способности за каране и фокус, като същевременно оценяват изключителната производителност и издръжливост на гумите Bridgestone. Точно както в реалния живот, износването на гумите остава един от най-важните фактори в играта, когато става въпрос за успешен състезател, като представянето се влияе активно от стила на каране и времето, като играчите ще трябва да вземат стратегически решения по време на състезание, за да смекчат тези фактори.

“Като световен лидер в областта на мобилността, с голямо портфолио от премиум продукти и решения, включително висококачествени гуми за мотоциклети, ние винаги търсим нови начини да взаимодействаме с нашите клиенти и общността на мотоциклетистите, като същевременно демонстрираме качеството на нашите продукти”, коментира Нико Туй, ръководител отдел „Мотоциклети“, Bridgestone EMIA. “Развълнувани сме да си партнираме с Milestone и отново да сме част от този виртуален рай за мотоциклетисти.”

Андреа Лоудиче, директор „Преса“ в Milestone, заяви: “От дебюта си преди много години, франчайзът RIDE е домът на страстта към мотоциклетите, благодарение на своята поглъщаща и автентична симулация на каране. Това партньорство с Bridgestone е още една стъпка за по-близкото сближаване на виртуалния и реалния свят на мотоциклетите.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *