post

Петър Ризов, директор направление „Бизнес клиенти“в Мобилтел, е новият член в управителния съвет на Българската стопанска камара. Решението беше взето в рамките на XIV-то Общо събрание на Българската стопанска камара.

Гости на Общото събрание бяха министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, зам.-генералният директор на най-голямата европейска бизнес организация BUSINESSEUROPE Жером Шовен, председателят на Икономическия и социален съвет на РБ проф. Лалко Дулевски, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на БТПП, АИКБ, ръководители и представители на посолствата на Белгия, Германия, Ирландия, Словакия, САЩ, Холандия, Унгария, Франция и Япония, ректори на висши учебни заведения, ръководители на банки и финансови институции, на браншови организации и други.

Петър Ризов има повече от петнадесет години опит в областта на управлението на продажби и дистрибуция. Започва кариерата си в областта на продажбите на бързооборотни стоки в частна българска компания през 1995 г. Преминава през различни позиции като търговски представител, юрист, а от 1997 до 1999 г. е управител на търговско дружество.

През април 2000 година започва кариерата си в Мтел, като от март 2014 е директор на направление „Бизнес продажби“. В отговорностите му влиза пълният цикъл по развитието и продажбите на продуктите и услугите за бизнес клиентите на Мтел.

Петър Ризов притежава магистърска степен по право от Софийския университет и ЕMBA от Американския университет в България. Има едногодишен стаж като юрист към Софийски градски съд и успешно завършени различни програми за обучение по продажби, водене на преговори и мениджмънт в страната и чужбина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *