post

През следващите 10 години използването на мобилни устройства ще има такова влияние върху хората и организациите, каквото е влиянието на интернет през последните 20 години. Това коментират представители на ScaleFocus, които представиха България на едно от трите най-големи ИТ изложения в света, Gitex .

„Мобилност“ означава да се работи отвсякъде, по всяко време и от всякакво устройство. Хората и организациите все повече ще работят „в движение“. Дните, в които вършим работа зад бюрото, са минало: мобилните технологии се прилагат вече в почти всяка важна сфера.

Според проучване за всеки трети от бизнес лидерите (33%), мобилността увеличава производителността на служителите. 31% отчитат подобрения върху работните процеси в огранизацията, а 30% – в удовлетвореността на клиентите. Използването на desktop компютрите като основно средство за работа ще намалее от 41% сега до 6% след 5 години. Смарт телефоните, таблетите и лаптопите ще ги заменят.

Три нови решения, свързани с мобилност, представи българската high-tech компания на Gitex: за мобилно застраховане (MobIns), за оптимизиране на логистични маршрути и за управление на транспортни отдели (Fleet Management).

Освен мобилността, Gitex очерта и Големия набор от данни (Big Data), облачните технологии и сигурността като другите три най-важни тенденции в ИТ в света.

Международното изложение за информационни услуги и технологии GITEX е най-голямото в Близкия Изток, Северна Африка и Южна Азия, и едно от трите най-големи в света. Организира се ежегодно от 1981 г. в Дубай, ОАЕ. Тази година изложението е от 18 до 22 октомври и привлече над 142 хиляди ИТ експерти от 150 държави, и над 80 % от най-известните ИКТ марки в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *