post

2023 година се очертава да бъде вълнуваща от технологични предложения като напредъкът на виртуалната и добавената реалност, която става популярна все повече, квантовите компютри за ефикасно решаване на проблеми, като оптимизация, симулация, мощности, намаляване на разходите, висококачествена производителност и други в различни сфери от живота и бизнеса, метавселената – всеобхватен дигитален свят, който да съществува успоредно с физическия, изкуственият интелект и други. Проектите са в областта на автоматизацията, дигиталната трансформация, новостите в облачните решения и интернет, като несъмнено някои от тях се очакват да достигнат и до потребителите.

Метавселената и нейната популярност най-вече сред геймърите и разработчиците на игри се превръща в свят, в който да работим, да общуваме и да се забавляваме на постоянна платформа, където ще има възможност за повече завладяващи среди за срещи, за разговори, за брейнсторминг. В геймърския свят за забавления бетано онлайн казино, чиято платформа за развлечения също бележи висок интерес, предлага възможности и интересно съдържание.

Развитието на метавселената през 2023 година ще бъде налице, като чрез взаимодействието си с други потребители ще може да се създават аватари с движения и жестове на тялото и да изглеждат като нас в реалния живот. Възможно е и да наблюдаваме дори аватари с изкуствен интелект, които да действат дори да не сме влезли в дигиталния свят.

Редица корпорации започнаха да разработват метавселенски проекти, като по този начин дават тласък на дигиталната еволюция и усъвършенстване на виртуалните възможности. Компании като Accenture създават среда в метавселената, наречена Nth Floor, където са включени реплики на реални офиси на Accenture, като служителите могат да изпълняват задачи, свързани с човешките ресурси, без да присъстват във физическия офис. Microsoft и Nvidia пък разработват платформи за метавселена за подкрепа в дигиталните проекти. А OVR Technology разработва шлем, чрез който потребителят ще може да вижда и да помирише метавселената, като  устройството ще може да се използва и за игри и в сферата на здравеопазването. Освен това много игри вече имат своята метавселена с изградени аватари, като например Second Life – симулационна игра, позволяваща на аватар да пазарува, да се храни, да се къпе и много други неща, които потребителите биха правили и в реалния живот.

Метавселената позволява чрез цифрови аватари във виртуалния свят потребителите да правят хиляди неща и това ще изведе изживяването на следващо ниво. Развитието на метавселената през 2023 и през следващите години ще бъде изключително динамично и интересно, заслужаващи внимание и технологиите в това отношение все повече ще набират популярност. Предстои да станем свидетели на иновативните разработки на 3D светове в реално време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *